skip to Main Content

Energiebesparing en verduurzaming worden de komende tijd voor VvE’s steeds belangrijker bij het beheren en onderhouden van het gezamenlijke bezit, het appartementengebouw. Er zijn ‘nieuwe’ subsidie- en financiële regelingen van kracht voor VvE’s. Daardoor wordt het eenvoudiger om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Tel daar het Zeeuwse Energie Akkoord bij op, dat zegt dat in 2045 alle woningen energieneutraal moeten zijn, dan is het nu de juiste tijd om hiermee aan de slag te gaan. Vanuit die visie organiseerde de ZMf op 28 januari de bijeenkomst ‘VvE’s aan zet voor energiezuinig en aardgasvrij wonen’ in Terneuzen.

Onze collega’s Jaap van Veggel en Nescio Midavaine waren uitgenodigd om te vertellen over onze VvE-Quickscan, een laagdrempelige tool voor een eerste verkenning van de verduurzamingsmogelijkheden voor een VvE. Technische ingrepen (bouwkundig en installatietechnisch) vertalen we naar kosten en besparingen. Het uitvoeren van de Quickscan resulteert in een rapport waarmee een VvE kan beoordelen of verduurzamen zinvol en kansrijk is. Meer informatie over de VvE-Quickscan van Marsaki? Lees verder door op deze link te klikken.

In verband met de enorme belangstelling voor deze bijeenkomst heeft de ZMf besloten om begin 2020 een tweede bijeenkomst over dit onderwerp te geven. Deze bijeenkomst is bedoeld voor VvE complexen met minimaal 8 of meer appartementen (bestuur en bewoners). Houd de website van de ZMf in de gaten voor de bekendmaking van de datum of klik hier.

Back To Top
Close search
Zoeken