skip to Main Content

Tweede Kamerlid Rob Jetten (D'66) lovend over werkwijze RWS en Marsaki

Zaterdag 3 februari ontvingen RWS partner in Wonen en Marsaki Tweede Kamerlid Rob Jetten van D’66 en diverse regionale D66 partijleden in ons kantoor in Goes. Zij wilden zich laten informeren over het voor Nederland unieke duurzaamheidsproject; het ‘IJs van Columbus’.

Walter Koens (Marsaki) en Henry de Miranda (RWS) lichtten de bezoekers uitgebreid de methode van verwarmen met ijs toe. (Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie en RVO.) Daarnaast was er gelegenheid een aantal andere voorbeelden van duurzame innovatieve projecten te presenteren.

De heer Jetten was lovend over het vooruitstrevende duurzaamheidsbeleid van RWS partner in wonen en over de wijze waarop Marsaki de woningcorporatie faciliteert met innovatieve methoden, voorbereiding en realisatie van projecten.

Enkele RWS-projecten die de revue passeerden waren:

  • De toepassing van bodemwarmte zoals bijvoorbeeld in het Erasmuspark in Goes;
  • Riothermie zoals wordt toegepast op het Hollandiaplein in Goes
  • De Wooneco bouwmethode – bijvoorbeeld de vervanging van huurwoningen aan de Iepenstraat / Wilgenstraat en de C. Houtmanstraat in Goes.
  • Nul-Op-de-Meter-appartementencomplex De Henry in Goes met toepassing van de Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
  • Energiemonitoring – De bijzondere energieconcepten worden gemonitord, zodat geanalyseerd en geleerd wordt van de diverse concepten.
  • Verduurzaming van de bestaande voorraad zoals we dat bijvoorbeeld gedaan hebben in Wemeldinge, waar 4 verschillende energieconcepten binnen 1 complex gerealiseerd zijn, zodat we deze kunnen evalueren op performance en klanttevredenheid.
  • Een groot collectief ijsbuffersysteem van de firma Solareis voor 86 te ontwikkelen huurappartementen in de Westerschans in Goes; volledig gasloos

Jetten is lid van de D66-fractie en heeft Klimaat, Energie en Gaswinning in zijn portefeuille.

Bodemwarmte Erasmuspark Goes

Riothermie op het Hollandiaplein in Goes

Herbouw huurwoningen Iepenstraat / Wilgenstraat Goes

NOM-appartementencomplex De Henry, Goes

Monitoring 4 duurzame renovatiemethodes Kapelle/ Wemeldinge

Vervanging huurwoningen C. Houtmanstraat

Westerschans, Goes Toepassing ijsbuffersysteem in appartementencomplex (volledig gasloos)

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Nieuwe Woonvoorziening Philadelphia

Nieuwe woonvoorziening Philadelphia

Aan de Kromwegesingel in Oost-Souburg ontwikkelt Zeeuwland een woonvoorziening voor cliënten van Philadelphia. Bouwbedrijf Rijk uit Heinkenszand gaat de vier groepswoningen, met daarin acht appartementen per woning, bouwen. Daarbij wordt…

Lees meer
Videoverslag Impuls Zeeland

Videoverslag Impuls Zeeland

Onze collega Nescio Midavaine vervult een belangrijke rol binnen het ontwikkelteam van het K&I netwerk Circulair bouwen. Onlangs werd er een mooi videoverslag opgenomen in opdracht van Impuls Zeeland waarin…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken