skip to Main Content

Sneller en Beter naar Nul op de Meter

4,5 Miljoen Nederlandse woningen, waarvan 30% in Zuid Nederland, kunnen energieneutraal gemaakt worden met Nul op de Meter (NoM). De techniek is beschikbaar, de markt voor NoM is er en de partijen die het moeten doen hebben zich verenigd in verschillende Stroomversnelling ‘deals’. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken. Voor de uitrol is een ‘Bouw 3.0’ -een compleet andere inrichting van de bouwketen nodig èn een koploperconsortium dat zowel de vraag- als de aanbodzijde activeert. Dat miste, tot SBNoM.

Sneller-en-Beter-naar-Nul-op-de-Meter

SBNoM streeft naar een herindeling van de bouwwereld, waarbij specialisatie centraal staat. Willen we de aantallen halen dan moet iedere partij zijn of haar rol pakken – de keten wordt opgeschud en komt er anders uit te zien. Maar het belangrijkst is samenwerking en uitwisselbaarheid. Aantallen als 40.000 NoM-woningen komen pas binnen handbereik als de bouwbedrijven elkaar weten te vinden en niet in eigen unieke oplossingen denken maar gaan standaardiseren. We hebben het immers over 50 woningen per dag! SBNoM moet leiden tot NoM-oplossingen – als ‘pakketjes’ gestandaardiseerd aanbod waar wel in te kiezen valt, maar dat door iedere regio- of lokale bouwer geïmplementeerd kan worden en vergezeld van instructies en garantie van de leverancier.

Aan SBNoM nemen verschillende partijen, waaronder Marsaki, deel. Daarnaast is een sterke link met zowel de landelijke deal Stroomversnelling, de Brabantse Stroomversnellingsdeal en met de Stroomversnelling in Zeeland en Limburg.

De effecten van dit driejarige project zullen direct bijdragen aan een grootschalige uitrol van NoM in Zuid Nederland (en daarbuiten). SBNom zal leiden tot een enorme vermindering van energieverbruik in de gebouwde omgeving. Daarnaast zijn er grote economische voordelen in de energiebesparing voor eindgebruikers te behalen en economische kansen voor bouw- en installatiebedrijven in de gehele regio.

Lees meer >

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Nieuwe Woonvoorziening Philadelphia

Nieuwe woonvoorziening Philadelphia

Aan de Kromwegesingel in Oost-Souburg ontwikkelt Zeeuwland een woonvoorziening voor cliënten van Philadelphia. Bouwbedrijf Rijk uit Heinkenszand gaat de vier groepswoningen, met daarin acht appartementen per woning, bouwen. Daarbij wordt…

Lees meer
Videoverslag Impuls Zeeland

Videoverslag Impuls Zeeland

Onze collega Nescio Midavaine vervult een belangrijke rol binnen het ontwikkelteam van het K&I netwerk Circulair bouwen. Onlangs werd er een mooi videoverslag opgenomen in opdracht van Impuls Zeeland waarin…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken