skip to Main Content

Erasmuspark, Goes

144 appartementen

Alle voorzieningen aanwezig

Verwarmd met bodemwarmte

DE VRAAG

Moderniseer de bestaande Erasmusflat zodanig dat de appartementen aan de eisen en wensen van deze tijd voldoen. De appartementen moeten de komende 50 jaar kunnen worden geëxploiteerd.

ONZE OPLOSSING

Nieuwbouw van 4 woontorens met in de plint een recreatieruimte, zorgvoorzieningen, commerciële ruimten en een stallingsgarage voor de auto’s van bewoners.

Na de bouw van 3 torens is de oude flat gesloopt en kon de 4e toren worden gerealiseerd.

In eerste instantie was er best weerstand vanuit de bewoners van de oude Erasmusflat. Men wilde graag blijven in hun vertrouwde omgeving en men zag er tegenop om twee keer te moeten verhuizen.  Samen met RWS partner in wonen en een afvaardiging van de bewoners, de klankbordgroep, is het plan ontstaan om de nieuwbouw in twee fasen te realiseren. Dit leverde het voordeel op de dat de bewoners maar een keer hoefde te verhuizen. Het intensieve overleg met de bewoners heeft er toe geleid dat de weerstand die er aanvankelijk was is omgezet naar enthousiasme tijdens en na de realisatie van de nieuwbouw.  

HET RESULTAAT

Het Erasmuspark is gerealiseerd in twee fasen. De eerste drie torens zijn gerealiseerd voor de verhuur, de laatste toren is voor de verkoop gebouwd. De realisatie van het Erasmuspark was het sluitstuk van de verbetering van de wijk Goese Polder. Het project heeft met haar voorzieningen een centrale functie voor de gehele wijk, samen met het naastgelegen winkelcentrum.

De gebouwen worden verwarmd door middel van warmtepompen die warmte halen uit de bronnen in de grond. Op deze manier worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt voor de verwarming en het in de zomersituatie koelen van de gebouwen. 

Marsaki was verantwoordelijk voor het projectmanagement en bouwmanagement bij de ontwikkeling en realisatie van dit project.

 

...deel dit project!

DIT IS MARSAKI

Back To Top