skip to Main Content

Een volwassen vastgoedpartner en -adviseur

Samen met een aantal woningcorporaties is Marsaki op dit moment een koploper in de energietransitie. We hebben dan ook ervaring met het toepassen van duurzame technologieën om energie te besparen, op te wekken en op te slaan. Trots zijn we op de verduurzamingsprojecten waar we op dit moment mee aan de slag zijn.

In deel 1 van ons drieluik namen we u mee naar de jonge jaren van Marsaki. Inmiddels zijn we een  volwassen organisatie. In dit deel een greep uit de huidige activiteiten.

Drieluik2

 

 

Het doel van het project is het realiseren van een duurzaam verwarmingsconcept dat de planeet minimaal belast. Daarnaast dient het voor minimaal 50 jaar stabiel te zijn op het gebied van duurzaamheid. Door warmte direct uit het riool te benutten is sprake van een hernieuwbare en oneindige energiebron. Het toegepaste totaal installatiesysteem, dat direct warmte uit het riool haalt en warmtepompen inzet is in combinatie met plaatselijk verwarmend warmwatertappunt en grootschalige opwek met zonnepanelen innovatief en uniek in haar soort.

Een volwassen vastgoedpartner en -adviseur

Meer en meer organisaties weten ons te vinden. Voor management van complexere projecten, maar zeker ook op het gebied van verduurzaming van vastgoed en duurzame ontwikkeling wordt een beroep gedaan op onze kennis en ervaring.

Marten Wiersma (voorzitter Zeeuwind, oud gedeputeerde en maatschappelijk actief) over Marsaki:                                                                                         “Nog in de puberleeftijd, en nu al door kennis en ervaring leidend in de grote mensenwereld van de bouw….”

Na de realisatie van woningen in Goes-West, waarbij met het ijsbuffersysteem warmte wordt opgeslagen om in de winter de woningen te verwarmen, wordt de haalbaarheid van de toepassing van dit ‘IJs van Columbus’ in combinatie met NOM onderzocht voor een renovatieproject in de Goese Polder. Daarnaast werken we aan een omvangrijk ijsbuffersysteem voor appartementen in de Goese Schans.
En wat te denken van de duurzame verwarmingsinstallatie voor 60 appartementen in Goes-West die verwarmd gaan worden met warmte uit het riool (riothermie).

Met Wooneco2 hebben we een concept voor nul-op-de-meter, wat voldoet aan BENG, EPV-proof is en stuurt op exploitatielasten, comfort en Co2-reductie.

En ook met de energieneutrale multifunctionele accommodatie in Biggekerke (waarin verschillende methoden zijn toegepast) zijn we op weg naar een circulaire economie.

Walter Koens (mede-eigenaar) van Marsaki is één van onze experts als het gaat om duurzaamheid:

“Met zo min mogelijk belasting voor onze planeet en maximaal comfort betaalbaar en duurzaam wonen. Nu en in de toekomst! Dat is mijn drijfveer.. We adviseren eigenaren bij het maken van keuzes voor de toekomst van hun vastgoed. Duurzaamheid wordt hierin een steeds belangrijker aspect. We hebben al vele duurzame woningen en multifunctionele complexen gerealiseerd met verschillende bouw- en installatietechnieken. Door het monitoren van deze projecten zijn we in staat duurzaamheidsconcepten te evalueren en door te ontwikkelen. Onze vooruitstrevende duurzaamheidskennis zetten we in op de projecten waarvoor we ook het project- en bouwmanagement verzorgen. Steeds vaker worden we benaderd worden voor een secundair duurzaamheidsadvies omdat we de kennis en ervaring in huis hebben, maar ook omdat we inzicht kunnen geven in de mogelijke risico’s.”

Marsaki staat op groen. We stáán op duurzaam ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden. We stáán op duurzaam ondernemen! We zijn klaar voor de toekomst.

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Verduurzaming Woningaanbod Zeeuwland

Verduurzaming woningaanbod Zeeuwland

Zeeuwland maakt maar liefst 14 appartementengebouwen duurzamer met zonnepanelen. Alle 350 bewoners kunnen kiezen voor een individuele set en hier wordt goed gebruik van gemaakt. In totaal worden er op…

Lees meer
Start Bouw Ravesteynplein

Start bouw Ravesteynplein

3 december startte de bouw van Ravesteynplein in Vlissingen. In verband met de coronamaatregelen werd dit feestelijke moment digitaal gevierd! Marsaki speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken