skip to Main Content

Marsaki staat op groen

2017 staat in het teken van ons 15-jarig jubileum. In mei 2002 zijn we gestart als projectontwikkelaar van èn voor woningcorporaties in Zuidwest-Nederland.

In een drieluik nemen wij u graag mee vanaf het begin van ons avontuur, via de actuele situatie naar onze visie op de toekomst. Voor u ligt deel 1; 

Drieluik1

Marsaki groeit op

Marsaki werd in 2002 opgericht als dochter van diverse woningcorporaties uit Zeeland en Brabant. We ontwikkelden in die tijd met name nieuwbouwprojecten. De portefeuille bestond uit koop- en huurwoningen, variërend van een in omvang klein project met enkele woningen tot een groot project dat een deel van een wijk omvatte. Ook werden woningen ontwikkeld in bestaande, soms historische gebouwen. En daarnaast ontwikkelden we (combinatie)voorzieningen voor diverse zorginstellingen, multifunctionele centra en scholen.

Het werkgebied breidde zich in de loop der tijd geografisch behoorlijk uit. De organisatie is hard gegroeid maar ook in professioneel opzicht maakten we een flinke groei door.

De werkorganisatie van Marsaki is in 2012 omgevormd naar een projectmanagementbureau. Dat was nodig omdat het aantal nieuwbouwprojecten terugliep en er serieus moest worden nagedacht over de toekomst. Uitbreiding van het aantal opdrachtgevers en verbreding van onze dienstverlening waren daarbij essentieel.

Met de wijziging van de organisatie werd het mogelijk ook andere opdrachtgevers te bedienen. De aandelen werden in 2015 overgenomen door Ruud de Baar, Walter Koens en Leo Hollemans, die respectievelijk als algemeen directeur, waarnemend directeur en controller optreden binnen de organisatie.

Marsaki had en heeft de ambitie een toonaangevende speler te zijn in de markt en een koploper op het gebied van innovatie en duurzaamheid en dat hebben we waargemaakt. Daar zijn we heel erg trots op!

Enkele spraakmakende projecten zijn de eerste klimaatneutrale straat van Nederland in het plan ‘Nimmerdor’ te Grijpskerke, het mooie theater ‘De Weverij’ dat is gerealiseerd in een vervallen monumentaal pand in Zierikzee en het ‘Erasmuspark’ in Goes. In Vlissingen zijn een aantal wijken compleet getransformeerd zoals het Middengebied en de Grote Markt.

Ruud de Baar, directeur, blikt terug op de afgelopen jaren:

Ik ben vanaf de eerste dag werkzaam bij Marsaki; eerst als projectontwikkelaar, later als adjunct-directeur en nu weer al jaren als directeur. Ik heb de stormachtige groei meegemaakt, maar helaas ook de krimp van de organisatie en ik heb afscheid moeten nemen van goede collega’s. Nog iedere dag ben ik er trots op deel uit te mogen maken van deze organisatie; steeds voorop willen lopen, blijven innoveren en vooral je klanten ontzorgen. Daarbij is het ook gewoon hard werken, maar met fijne en gemotiveerde collega’s is dat een stuk gemakkelijker!

 

Anno 2017 is Marsaki een toonaangevende partner, adviseur en specialist op vastgoedgebied. De kennis en ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan wordt met enthousiasme nog steeds ingezet en uitgebreid.

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Verduurzaming Woningaanbod Zeeuwland

Verduurzaming woningaanbod Zeeuwland

Zeeuwland maakt maar liefst 14 appartementengebouwen duurzamer met zonnepanelen. Alle 350 bewoners kunnen kiezen voor een individuele set en hier wordt goed gebruik van gemaakt. In totaal worden er op…

Lees meer
Start Bouw Ravesteynplein

Start bouw Ravesteynplein

3 december startte de bouw van Ravesteynplein in Vlissingen. In verband met de coronamaatregelen werd dit feestelijke moment digitaal gevierd! Marsaki speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken