skip to Main Content

Marsaki dubbel vertegenwoordigd op de Klimaattop Zuid

Met genoegen namen we de uitnodiging aan onderdeel uit te maken van de Klimaattop Zuid die op 4 juni jl. werd georganiseerd in de Koepelgevangenis in Breda. We kregen de gelegenheid om 2 unieke innovatieve en duurzame projecten (waarbij we verantwoordelijk zijn voor het management en de advisering) te presenteren.

Nescio Midavaine (advies en management duurzame projecten bij Marsaki) verzorgde namens het projectteam ‘Circulair Sociale Woningbouw’ een pitch voor de arena circulair gebouwde omgeving; één van de bouwstenen van het klimaatprogramma.

Samen met RWS Partner in wonen, R&B wonen en Impuls Zeeland en met subsidie van de Provincie Zeeland brengen we de kansen en mogelijkheden in beeld om te komen tot haalbare businesscases circulair bouwen en exploiteren. Dit vraagstuk komt voort uit het hoofddoel; welke mogelijkheden zijn er om de transitie naar een circulaire economie voor de sociale voorraad in te zetten?

Ook het project Riothermie (een initiatief van RWS partner in wonen en de gemeente Goes) werd gepresenteerd tijdens de Klimaattop Zuid. Walter Koens vertelde vanuit Marsaki over de verwarming van woningen met warmte uit het riool. Dit gebeurde in samenwerking met het Waterschap en de Gemeente Goes en wel vanuit een cel!

Samen maken we het verschil

De Klimaattop Zuid gaat over kennis delen, elkaar inspireren, initiatieven bundelen en nieuwe verbindingen maken. De aanbevelingen en conclusies van deze dag moeten leiden tot concrete klimaatafspraken en worden (gebundeld in een actieprogramma) aangeboden aan minister Wiebes. Het programma levert daarmee een bijdrage aan het landelijke klimaatakkoord. Daarmee levert Marsaki dus een bijdrage aan de afspraken die worden gemaakt voor een duurzamer Nederland.

Dàt geeft pas energie!

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Circulaire Sociale Woningbouw

Circulaire Sociale Woningbouw

Marsaki ontwikkelt samen met RWS Partner in wonen, R&B wonen en N.V. Economische Impuls Zeeland een circulaire databank binnen het Projectplan Sociale Woningbouw. De databank helpt de corporaties en samenwerkende…

Lees meer
We Duiken 2019 In!

We duiken 2019 in!

Na een aantal heerlijke vrije dagen zijn we 2019 in gedoken en dompelen we onszelf met frisse zin onder in wat het nieuwe jaar gaat brengen.   We zijn klaar voor…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken