skip to Main Content

Marsaki dubbel vertegenwoordigd op de Klimaattop Zuid

Met genoegen namen we de uitnodiging aan onderdeel uit te maken van de Klimaattop Zuid die op 4 juni jl. werd georganiseerd in de Koepelgevangenis in Breda. We kregen de gelegenheid om 2 unieke innovatieve en duurzame projecten (waarbij we verantwoordelijk zijn voor het management en de advisering) te presenteren.

Nescio Midavaine (advies en management duurzame projecten bij Marsaki) verzorgde namens het projectteam ‘Circulair Sociale Woningbouw’ een pitch voor de arena circulair gebouwde omgeving; één van de bouwstenen van het klimaatprogramma.

Samen met RWS Partner in wonen, R&B wonen en Impuls Zeeland en met subsidie van de Provincie Zeeland brengen we de kansen en mogelijkheden in beeld om te komen tot haalbare businesscases circulair bouwen en exploiteren. Dit vraagstuk komt voort uit het hoofddoel; welke mogelijkheden zijn er om de transitie naar een circulaire economie voor de sociale voorraad in te zetten?

Ook het project Riothermie (een initiatief van RWS partner in wonen en de gemeente Goes) werd gepresenteerd tijdens de Klimaattop Zuid. Walter Koens vertelde vanuit Marsaki over de verwarming van woningen met warmte uit het riool. Dit gebeurde in samenwerking met het Waterschap en de Gemeente Goes en wel vanuit een cel!

Samen maken we het verschil

De Klimaattop Zuid gaat over kennis delen, elkaar inspireren, initiatieven bundelen en nieuwe verbindingen maken. De aanbevelingen en conclusies van deze dag moeten leiden tot concrete klimaatafspraken en worden (gebundeld in een actieprogramma) aangeboden aan minister Wiebes. Het programma levert daarmee een bijdrage aan het landelijke klimaatakkoord. Daarmee levert Marsaki dus een bijdrage aan de afspraken die worden gemaakt voor een duurzamer Nederland.

Dàt geeft pas energie!

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Verduurzaming Woningaanbod Zeeuwland

Verduurzaming woningaanbod Zeeuwland

Zeeuwland maakt maar liefst 14 appartementengebouwen duurzamer met zonnepanelen. Alle 350 bewoners kunnen kiezen voor een individuele set en hier wordt goed gebruik van gemaakt. In totaal worden er op…

Lees meer
Start Bouw Ravesteynplein

Start bouw Ravesteynplein

3 december startte de bouw van Ravesteynplein in Vlissingen. In verband met de coronamaatregelen werd dit feestelijke moment digitaal gevierd! Marsaki speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken