skip to Main Content

Godin geeft startsein voor bouw Residence Ceres

Op woensdag 16 mei jl. kwamen toekomstig bewoners, gemeente Goes, opdrachtgever RWS Projecten, projectmanagementbureau Marsaki, Bouwbedrijf Rijk en de Architecten Alliantie (architect van het pand) samen op de bouwlocatie om te vieren dat de bouw van Residence Ceres onlangs is gestart.

Start bouw Ceres

Fantastische locatie

Opdrachtgever RWS Projecten bouwt 9 luxe appartementen in het centrum van Goes. Een fraai appartementencomplex met inpandig parkeren op een fantastische locatie in de binnenstad.

Residence Ceres is gesitueerd in een bijzonder fraai stukje Goes; op de hoek van de Oostsingel en de Voorstad met blijvend vrij uitzicht over de singel. Het is een bijzonder appartementengebouw dat de toekomstige bewoners alle rust en ruimte biedt om op een vorstelijke manier te wonen in het centrum van Goes.

 

Ceres, de godin

Aan de westzijde van de Veste staat een standbeeld van de godin Ceres. De naam van de residentie die tegenover haar standplaats verreist is daarvan afgeleid. Deze dame, een figuur uit de Romeinse religie, was de godin van onder andere de akkerbouw. De naam Ceres wordt door geleerden gedacht te zijn afgeleid van de Indo-Europese stam ‘Ker’ (groeien). De naam schijnt tevens te zijn afgeleid van ‘creare’ (creëren, scheppen).

Logisch dus dat deze godin nauw betrokken was bij de symbolische starthandeling op 16 mei. Ze overhandigde haar mand met zaaigoed waarna wethouder Derk Alssema het gewas kon zaaien. Daarna gaven de toekomstige bewoners het zaaisel water opdat het gebouw kan gaan groeien. Als dat volgens planning verloopt kunnen we oogsten in het 2e kwartaal van 2019. Naar verwachting wordt het gebouw in die periode opgeleverd.

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Verduurzaming Woningaanbod Zeeuwland

Verduurzaming woningaanbod Zeeuwland

Zeeuwland maakt maar liefst 14 appartementengebouwen duurzamer met zonnepanelen. Alle 350 bewoners kunnen kiezen voor een individuele set en hier wordt goed gebruik van gemaakt. In totaal worden er op…

Lees meer
Start Bouw Ravesteynplein

Start bouw Ravesteynplein

3 december startte de bouw van Ravesteynplein in Vlissingen. In verband met de coronamaatregelen werd dit feestelijke moment digitaal gevierd! Marsaki speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken