skip to Main Content

Herstructurering Goes-Oost - Verzetsheldenbuurt

De herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost wordt vervolgd in 2019. 

In opdracht van RWS partner in wonen startte Marsaki zo’n 2 jaar geleden met een onderzoek naar de haalbaarheid van de herstructurering van deze wijk. Sloop en herbouw van de 138 verouderde huurwoningen bleek het beste scenario.

Voor het verder uitwerken van het plan is nauw samengewerkt met de klankbordgroep. Deze groep mensen behartigt de belangen en vertegenwoordigt de visie van de huurders in de wijk. Op een plezierige manier is steeds overleg tussen RWS, gemeente Goes en Marsaki. Dat resulteerde eind 2018 in een nieuw stedenbouwkundig ontwerp.

We richten ons met name op het toevoegen van ruimte en groen in de wijk waarbij de huidige infrastructuur behouden blijft. Daarnaast staat het zo energiezuinig mogelijk maken van de woningen hoog op de wensenlijst.

Het project bevindt zich inmiddels in de ontwerpfase en ook hierbij wordt de uniek te noemen samenwerking tussen partijen voortgezet.

Marsaki managet het project en zoals we dat gewend zijn wordt op een open en transparante manier gecommuniceerd met betrokkenen. Naast het projectmanagement ondersteunen we onze opdrachtgever met de interne afstemming tussen de verschillende disciplines. Dit jaar zal de herstructurering op papier haar definitieve vorm aan gaan nemen, waarna naar verwachting in 2020 gestart kan worden met de uitvoering. De totale periode van sloop en herbouw van de wijk wordt in circa 5 jaar gerealiseerd.

Meer weten? >>

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Duurzame Dinsdag – Het Eilandhuisje

Duurzame dinsdag – het Eilandhuisje

(L)Essen vanuit een biobased en circulair project De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag.…

Lees meer
In De Media – Het Eilandhuisje

In de media – het Eilandhuisje

  Onlangs verschenen er een aantal leuke artikelen in de media over het Eilandhuisje, een project waarin onze collega Nescio Midavaine een grote rol speelt. Zo ook in de krant 'Ons…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken