skip to Main Content

Herstructurering Goes-Oost - Verzetsheldenbuurt

De herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost wordt vervolgd in 2019. 

In opdracht van RWS partner in wonen startte Marsaki zo’n 2 jaar geleden met een onderzoek naar de haalbaarheid van de herstructurering van deze wijk. Sloop en herbouw van de 138 verouderde huurwoningen bleek het beste scenario.

Voor het verder uitwerken van het plan is nauw samengewerkt met de klankbordgroep. Deze groep mensen behartigt de belangen en vertegenwoordigt de visie van de huurders in de wijk. Op een plezierige manier is steeds overleg tussen RWS, gemeente Goes en Marsaki. Dat resulteerde eind 2018 in een nieuw stedenbouwkundig ontwerp.

We richten ons met name op het toevoegen van ruimte en groen in de wijk waarbij de huidige infrastructuur behouden blijft. Daarnaast staat het zo energiezuinig mogelijk maken van de woningen hoog op de wensenlijst.

Het project bevindt zich inmiddels in de ontwerpfase en ook hierbij wordt de uniek te noemen samenwerking tussen partijen voortgezet.

Marsaki managet het project en zoals we dat gewend zijn wordt op een open en transparante manier gecommuniceerd met betrokkenen. Naast het projectmanagement ondersteunen we onze opdrachtgever met de interne afstemming tussen de verschillende disciplines. Dit jaar zal de herstructurering op papier haar definitieve vorm aan gaan nemen, waarna naar verwachting in 2020 gestart kan worden met de uitvoering. De totale periode van sloop en herbouw van de wijk wordt in circa 5 jaar gerealiseerd.

Meer weten? >>

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Nieuwe Woonvoorziening Philadelphia

Nieuwe woonvoorziening Philadelphia

Aan de Kromwegesingel in Oost-Souburg ontwikkelt Zeeuwland een woonvoorziening voor cliënten van Philadelphia. Bouwbedrijf Rijk uit Heinkenszand gaat de vier groepswoningen, met daarin acht appartementen per woning, bouwen. Daarbij wordt…

Lees meer
Videoverslag Impuls Zeeland

Videoverslag Impuls Zeeland

Onze collega Nescio Midavaine vervult een belangrijke rol binnen het ontwikkelteam van het K&I netwerk Circulair bouwen. Onlangs werd er een mooi videoverslag opgenomen in opdracht van Impuls Zeeland waarin…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken