skip to Main Content

Complimenten van VNG voor innovatieve projecten

Jaarlijks komt een groot deel van de Nederlandse gemeentes samen tijdens het VNG jaarcongres. Op 13 juni jl. was het de beurt aan gastgemeente Goes om de gemeentelijke bestuurders te ontvangen.

Bezoek aan het Hollandiaplein waar Riothermie wordt toegepast voor de verwarming van de appartementen

 

Het doel van het project is het realiseren van een duurzaam verwarmingsconcept dat de planeet minimaal belast. Daarnaast dient het voor minimaal 50 jaar stabiel te zijn op het gebied van duurzaamheid. Door warmte direct uit het riool te benutten is sprake van een hernieuwbare en oneindige energiebron. Het toegepaste totaal installatiesysteem, dat direct warmte uit het riool haalt en warmtepompen inzet is in combinatie met plaatselijk verwarmend warmwatertappunt en grootschalige opwek met zonnepanelen innovatief en uniek in haar soort.

Het thema ‘energietransitie’ was voor de organisatoren reden om onder andere Walter Koens van Marsaki en Maarten Sas van RWS partner in wonen te vragen een excursie te verzorgen langs de herstructureringswijk in Goes-West. Dit project is op nationale schaal toonaangevend m.b.t. de energietransitie. Tijdens de excursie zijn veel duurzame systemen toegelicht, waaronder de innovatieve duurzame systemen met ‘het verwarmen van huizen d.m.v. ijs (ijsbuffersysteem)’ en ‘warmte uit het riool (riothermie)’. Aan bod kwamen de reden om te verduurzamen, de techniek als ook de gekozen samenwerkingsvormen, organisatiewijze en natuurlijk ‘the next step’.

Fred Joker (Programma Energie VNG): "Marsaki en RWS zijn absolute ambassadeurs voor de energietransitie. Jullie aanpak en lef is bewonderenswaardig, maar ook de gerealiseerde projecten zien er gewoon heel goed uit.”

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Nieuwe Woonvoorziening Philadelphia

Nieuwe woonvoorziening Philadelphia

Aan de Kromwegesingel in Oost-Souburg ontwikkelt Zeeuwland een woonvoorziening voor cliënten van Philadelphia. Bouwbedrijf Rijk uit Heinkenszand gaat de vier groepswoningen, met daarin acht appartementen per woning, bouwen. Daarbij wordt…

Lees meer
Videoverslag Impuls Zeeland

Videoverslag Impuls Zeeland

Onze collega Nescio Midavaine vervult een belangrijke rol binnen het ontwikkelteam van het K&I netwerk Circulair bouwen. Onlangs werd er een mooi videoverslag opgenomen in opdracht van Impuls Zeeland waarin…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken