skip to Main Content

Complimenten van VNG voor innovatieve projecten

Jaarlijks komt een groot deel van de Nederlandse gemeentes samen tijdens het VNG jaarcongres. Op 13 juni jl. was het de beurt aan gastgemeente Goes om de gemeentelijke bestuurders te ontvangen.

Bezoek aan het Hollandiaplein waar Riothermie wordt toegepast voor de verwarming van de appartementen

 

Het doel van het project is het realiseren van een duurzaam verwarmingsconcept dat de planeet minimaal belast. Daarnaast dient het voor minimaal 50 jaar stabiel te zijn op het gebied van duurzaamheid. Door warmte direct uit het riool te benutten is sprake van een hernieuwbare en oneindige energiebron. Het toegepaste totaal installatiesysteem, dat direct warmte uit het riool haalt en warmtepompen inzet is in combinatie met plaatselijk verwarmend warmwatertappunt en grootschalige opwek met zonnepanelen innovatief en uniek in haar soort.

Het thema ‘energietransitie’ was voor de organisatoren reden om onder andere Walter Koens van Marsaki en Maarten Sas van RWS partner in wonen te vragen een excursie te verzorgen langs de herstructureringswijk in Goes-West. Dit project is op nationale schaal toonaangevend m.b.t. de energietransitie. Tijdens de excursie zijn veel duurzame systemen toegelicht, waaronder de innovatieve duurzame systemen met ‘het verwarmen van huizen d.m.v. ijs (ijsbuffersysteem)’ en ‘warmte uit het riool (riothermie)’. Aan bod kwamen de reden om te verduurzamen, de techniek als ook de gekozen samenwerkingsvormen, organisatiewijze en natuurlijk ‘the next step’.

Fred Joker (Programma Energie VNG): "Marsaki en RWS zijn absolute ambassadeurs voor de energietransitie. Jullie aanpak en lef is bewonderenswaardig, maar ook de gerealiseerde projecten zien er gewoon heel goed uit.”

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Start Bouw Ravesteynplein

Start bouw Ravesteynplein

3 december startte de bouw van Ravesteynplein in Vlissingen. In verband met de coronamaatregelen werd dit feestelijke moment digitaal gevierd! Marsaki speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit…

Lees meer
Ellesdiekjes Bij Marsaki

Ellesdiekjes bij Marsaki

Het centrum voor levensbeschouwing, cultuur en vriendschap: 't kerkje in Ellesdiek (Ellewoutsdijk) doet, met een geschiedenis van ruim 800 jaar, er alles aan voor de inwoners een vertrouwd baken te…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken