skip to Main Content

Bouwrijp maken locatie Hollandiaplein Goes-West

Op het Hollandiaplein zijn de voorbereidingen voor de start van de bouw in volle gang.

PR68200 Hollandiaplein - luchtfoto bouwrijp maken 170316

 

Het doel van het project is het realiseren van een duurzaam verwarmingsconcept dat de planeet minimaal belast. Daarnaast dient het voor minimaal 50 jaar stabiel te zijn op het gebied van duurzaamheid. Door warmte direct uit het riool te benutten is sprake van een hernieuwbare en oneindige energiebron. Het toegepaste totaal installatiesysteem, dat direct warmte uit het riool haalt en warmtepompen inzet is in combinatie met plaatselijk verwarmend warmwatertappunt en grootschalige opwek met zonnepanelen innovatief en uniek in haar soort.

Het terrein wordt gereed gemaakt om binnenkort te kunnen starten met de bouw.

Het gebouw aan het Hollandiaplein wordt het eerste appartementencomplex in Nederland dat de benodigde warmte onttrekt aan het riool.

Riothermie, zoals deze techniek heet, zorgt voor de verwarming van het pand via een warmtewisselaar, die is ingebouwd in een rioolpijp.

RWS partner in wonen, de gemeente Goes en Marsaki werken nauw samen aan dit project. Marsaki heeft inmiddels behoorlijk wat ervaring op het gebied van energiebesparende technieken. Met deze kennis en de wens om innovatief, vernieuwend en duurzaam te ondernemen, adviseert en ondersteunt Marsaki RWS bij de wens om haar woningen zo min mogelijk gebruik te laten maken van gas.

 

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Start Bouw Ravesteynplein

Start bouw Ravesteynplein

3 december startte de bouw van Ravesteynplein in Vlissingen. In verband met de coronamaatregelen werd dit feestelijke moment digitaal gevierd! Marsaki speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit…

Lees meer
Ellesdiekjes Bij Marsaki

Ellesdiekjes bij Marsaki

Het centrum voor levensbeschouwing, cultuur en vriendschap: 't kerkje in Ellesdiek (Ellewoutsdijk) doet, met een geschiedenis van ruim 800 jaar, er alles aan voor de inwoners een vertrouwd baken te…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken