skip to Main Content

Bouwplaatsbezoek NOM woningen Wemeldinge

Op 7 december jl. organiseerde Bouwend Zeeland en Uneto VNi een bouwplaatsbezoek in Wemeldinge. In opdracht van RWS partner in wonen, en onder projectmanagement van Marsaki zijn hier tien huurwoningen uit de jaren 60 ingrijpend gerenoveerd, waarbij twee verschillende energieconcepten zijn toegepast; De zogenaamde schilrenovatie en de uitgebreidere Nul-op-de-Meter renovatie.

Het resultaat voor de bewoners: besparingen op de energiekosten van 30-90%, meer wooncomfort en een woning die er beter uitziet!

Bouwplaatsbezoek Oosterscheldestraat Wemeldinge

Tijdens deze bijeenkomst kregen de leden van Bouwend Zeeland en andere genodigden de gelegenheid de getroffen maatregelen van dichtbij te bekijken. Op locatie is in en om de woningen e.a.a. verteld over de werkwijze en het resultaat tot nu toe.
Aansluiten zijn de energiebesparende concepten nader toegelicht door Aannemersbedrijf Fraanje, RWS en Marsaki (Walter Koens).

Door het combineren van verschillende energieconcepten kan een woning in stappen gerenoveerd worden naar een zogenaamde ‘Nul-op-de-Meter-woning’. Een NoM-woning is niet alleen heel goed geïsoleerd, maar is ook in staat zelf energie op te wekken. Wat wordt gerealiseerd door een combinatie van zonnepanelen op het dak en een slim installatiesysteem, waarin lucht wordt opgewarmd. Het komt erop neer dat een gemiddeld gezin in die situatie geen gas en elektriciteit meer hoeft te verbruiken. Er dienen alleen nog vaste kosten voor de aansluiting op de waterleiding en het elektriciteitsnet te worden betaald. De investeringskosten voor een totale Nom renovatie zijn nog fors. Door de renovatie in stappen uit te voeren en sim gebruik te maken van subsidies, kunnen deze kosten verder omlaag. Energiezuinig wonen voor elk budget komt met het project in Wemeldinge een stap dichterbij.

 

Bron: PZC

...deel dit bericht!

MEER NIEUWS

Verduurzaming Woningaanbod Zeeuwland

Verduurzaming woningaanbod Zeeuwland

Zeeuwland maakt maar liefst 14 appartementengebouwen duurzamer met zonnepanelen. Alle 350 bewoners kunnen kiezen voor een individuele set en hier wordt goed gebruik van gemaakt. In totaal worden er op…

Lees meer
Start Bouw Ravesteynplein

Start bouw Ravesteynplein

3 december startte de bouw van Ravesteynplein in Vlissingen. In verband met de coronamaatregelen werd dit feestelijke moment digitaal gevierd! Marsaki speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit…

Lees meer

DIT IS MARSAKI

Back To Top
Close search
Zoeken