skip to Main Content

In 2011 realiseerden wij in opdracht van Woonburg (nu Zeeuwland) de eerste klimaatneutrale straat van Nederland en woonzorgcomplex Nimmerdor. Het multifunctionele woonzorgcentrum herbergt 23 huur- en 7 koopappartementen, een dorpshuis met theater/gymzaal, een jeugdhonk, een kapper en een zorgsteunpunt. Het is geheel volgens energiezuinige en klimaatvriendelijke eisen van de Stichting Passief Bouwen gebouwd. Deze vernieuwende wijze van energie- en milieubesparing waarbij de woningen geen aardgas meer gebruiken leverde ons in 2012 de ‘Passief Bouwen Award’ op.

Nu ruim 8 jaar later is er onder de bewoners een onderzoek naar de woonbeleving in de ZEN (Zeer Energiezuinige Nieuwbouw) woningen uitgevoerd. Dit onderzoek is uitgevoerd door WONO Bureau voor woononderzoek in opdracht van het Lente-Akkoord ZEN. Met het woonbelevingsonderzoek is getracht te achterhalen hoe tevreden de bewoners daadwerkelijk zijn. Hieruit blijkt dat de zowel de bewoners van het woonzorgcomplex als overige bewoners zeer tevreden zijn over hun woning in Nimmerdor. De bewoners van het woonzorgcomplex geven hun woning gemiddeld een 8,0 overige bewoners een 8,3. Ruim voldoende dus! Benieuwd naar het complete rapport van het Woonbelevingsonderzoek? Klik op onderstaande knoppen om de complete rapportage te bekijken van het woonzorgcomplex en project Nimmerdor.

Wij hebben alle kennis en expertise in huis om u te informeren én adviseren over energiezuinige nieuwbouw en het verduurzamen van bestaande bouw. Neem gerust contact op met onze collega Patrick Harting via 06 – 15871067 of harting@marsaki.nl, hij informeert u graag over de mogelijkheden.

Back To Top
Close search
Zoeken